10 legjobb Hamburgerező Budapesten, amit imádni fogsz! – I. rész - Mai Program

Mai Program

Programok, élmémyek, események

Videós programajánlók

10 legjobb Hamburgerező Budapesten, amit imádni fogsz! – I. rész

2018. július 16. 09:15 - Mai.Program

Sokszor van olyan, hogy nagyon megkívánsz egy hamburgert, de nem tudod hol érdemes enni?  Nem kell tovább gondolkodnod, mi most összegyűjtöttük neked a top 10 kézműves hamburgerezőt Budapesten, részletes leírással.

blur-buns-burger-161519.jpg

Cikksorozatunkban felkutatjuk Budapest legszerethetőbb hamburgerezőit, hogy nektek már csak a választás maradjon hátra közülük.

Célunk, hogy a lehető legpontosabban megadjunk minden szükséges infót ehhez. Bár rögzítjük azt is, hogy van-e lehetőség kiszállítással kérni, ezt az opciót nem ajánljuk, hiszen a kézműves hamburgerekre különösen igaz, hogy az idő múlásával arányosan romlik a minőségük.

Mind a tíz helyre saját költségen mentünk, és a cikk írásakor egyik hamburgerező sem támogat bennünket. Most, hogy ezeket tisztáztuk, vágjunk is bele!

 

Buddies Burger

A két egységgel rendelkező Buddies Burger első, apróbb területű állomása a Kálvinon található, amely nem a közelben szokványos turistaárakkal operál, mégis régi motoros a pesti kézműves hambifronton. Nemrég nyíltak meg a Blaha mögött is a most felújítás alatt álló Corvin Plázához közel, itt nagy beülős térrel találkozhatunk.

Hangulatos díszletek jellemzik, az étlapon pedig klasszikus és gourmet kategóriába sorolják a burgereket. Ajánlott néhány százassal többet kiadni, és a gourmet részlegből választani, ugyanis hatalmas a minőségbeli ugrás. Ha szeretnéd, összerakhatod a saját szendvicsedet is, ekkor az összetevők árai külön-külön tevődnek össze.

A cheddar sajt és a hamburgerhús minősége emeli ki különösen a Buddies-t a kínálatból, de olyan extrákkal is találkozhattok, mint például a karamellizált hagyma. A buci mérete közepesnek mondható, hamburgerpogácsából pedig több méret is választható, 100, 150 és 200 grammosak.

A kiszolgálás gyors, és ingyen teázhat minden vendég. A menüjük üdítő mellett coleslaw-val, sültkrumplival és hagymakarikákkal operál, kár lenne kihagyni.

Kálvinos éttermükben külön fun fact, hogy a falnál állva megnézheted, hogy melyik hírességgel vagy épp filmszerelővel vagy egymagas R2D2-tól kezdve a 2 méter feletti óriásokig!

 37137918_1864520333617037_3825819123380649984_n.png

A Buddies emeletes burgereiben eddig sosem csalódtunk

 

Kiszállítás:

nincsen

Asztalfoglalás:

van (a Kálvin téren nem biztosan)

Árkategória:

800 Ft – 1700 Ft (hamburgerek extrák nélkül)

 

200 Ft – 500 Ft (szószok és köretek)

Címek:

 

Kálvin tér:

1053 Budapest, Magyar u. 52.

Blaha Lujza tér:

1085 Budapest, Somogyi Béla u. 8.

Weboldal:

http://buddies.hu/

Facebook:

https://www.facebook.com/Buddies.Budapest/

 

 

PeP Burger

A PeP ismerős lehet mindazok számára, akik az Arany János utcán kívántak meg egy jó hambit. Itt még csak egy apró kiülős helység volt, mára rendesen kinőtték magukat, és Újbudán találhatóak. Ez az a hely, ahol a legolcsóbb hamburger is olyan minőséget nyújt, ami ár/érték arányával bajnok a hazai kézműves helyek között. Minden hambinak egyetlen mérete van, azonban elég bőséges a kínálatuk.

Ami igazán kihagyhatatlan náluk, az az olvadt cheddarban úszó bacon és sültburgonya, egyedi és ínycsiklandozó köret, remekül illik a burgereikhez.

Amit viszont csakis a legmerészebbeknek ajánlunk, az a Shut Up Burger, amely nevéhez méltóan veszettül csípős. Külön szerződést íratnak alá a kiadása előtt, orvosi gumikesztyű jár mellé, némi jótanáccsal és vigyorral. A szószt az egyik legerősebb chilifajta, a Carolina Reaper keményíti meg igazán, így ez a hambi kísérletezéshez és gyakorlott erősevőknek különösen ajánlott, bármelyik másikat pedig minden éhezőnek bátran tudjuk javasolni.

A hamburgereket 150 vagy 200 grammos húspogácsával szolgálják, kiegészítésnek pedig kérhetünk jalapeno paprikákat cheddarral töltve, coleslaw-t, BBQ csirkeszárnyakat, hagymakarikákat vagy három féle burgonyát (az egyiket említettük feljebb), valamint kézműves söröket is találhatunk a PePben.

 

31960834_899464003575360_4821865281053786112_o.jpg

 A PeP-ről saját képünk nem készült, így ez a kép a saját promóciójukból származik 

 

Kiszállítás:

van

Asztalfoglalás:

n/a

Árkategória:

1290 Ft – 3390 Ft (hamburgerek extrák nélkül)

 

150 Ft – 990 Ft (szószok és köretek)

Címük:

 

 

1111 Budapest, Budafoki út 35.

Weboldal:

nincs

Facebook:

https://www.facebook.com/pg/pepburgerujbuda

  

Bamba Marha Burger Bár

A Bamba kreatív séfje, azaz receptfelelőse nem más, mint Jancsa Jani, aki az országban talán a legtöbb hamburgerezőt kóstolta végig, így nagy tapasztalattal vágott bele a már négy éttermes vállalkozásba. Minden hambijukban van valami különlegesség, amely lehet borecet, hatalmas szelet ananász, lecsós feeling, tulajdonképpen bármi. Mindig van egy időszakos burger is, ami értelemszerűen változik.

A köreteket sem szabad kihagyni, különleges steak burgonyájuk van, formabontó formával, ehelyett coleslaw-t, édesburgonyát vagy hagymakarikát lehet választani, mind a négyet két méretben.

Hatféle egyedi szósszal is büszkélkednek, szintén Jancsa receptjei alapján. Kézműves söröket is találni a Bambában, még saját márkásat is, emellett pedig egyedi desszerteket kínálnak, mint a baconbe tekert, és kisütött Oreo juharsziruppal és churros Nutella öntettel.

A Bamba egyetlen hátránya az árazás, amin meglátszik a legjobb minőségű összetevők és a jobb belvárosi helyeken levő éttermek bérleti díja is. Éppen ezért nem az ár/érték arány alapján, hanem a kiválóság miatt kerül fel tízes listánkra.

 

37123935_1864502850285452_7572608451923148800_n.png

A Big Kahuna látványossága az ananász, amely tökéletesen egészíti ki a hamburgert

 

Kiszállítás:

nincsen

Asztalfoglalás:

van, egyedül a Bazilikán

Árkategória:

990 Ft – 2190 Ft (hamburgerek extrák nélkül)

 

250 Ft – 1190 Ft (szószok és köretek)

Címeik:

 

Deák Ferenc tér:

1052 Budapest, Deák Ferenc tér 3.

Oktogon:

1062 Budapest, Andrássy út 46.

Bazilika:

1051 Budapest, Október 6. u. 6.

Ferenciek tere:

1052 Budapest, Haris köz 2.

Weboldal:

http://www.bambamarha.hu/

Facebook:

https://www.facebook.com/bambamarhaburger/

 

Sorozatunk további két taggal folytatódik, kövessétek az oldalunkat a frissítésekért!

Molnár Levente

Mai Program Blog

►►►►►◄◄◄◄◄

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Vagy esetleg van valami kérdésed? Írj nekünk bátran egy emailt az maiprogram01@gmail.com címre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maiprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr7114114723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása