5 dolog amit eddig BIZTOS, hogy NEM tudtál a Széchenyi Fürdőről! - Mai Program

Mai Program

Programok, élmémyek, események

Videós programajánlók

5 dolog amit eddig BIZTOS, hogy NEM tudtál a Széchenyi Fürdőről!

2018. augusztus 19. 09:36 - Mai.Program

Sokan ismerhetjük a Budapesti Széchenyi fürdőt, vagyis mi ezt Hittük egész idáig. Most viszont kis utánajárás után rátaláltunk pár olyan dologra a fürdővel kapcsolatban, ami nagyon meglepett minket.
1280px-budapest_szechenyi_baths_r01.jpg

Széchenyi Fürdő (Wikipédia)

1. A legnagyobb és Legrégebbi

Széchenyi gyógyfürdő, becenevén a SzecskaBudapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A komplexum 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezik. Gondoltad volna?

A fürdő megépítésének gondolatával a főváros már 1884-ben foglalkozni kezdett. A közgyűlés azonban csak 1903-ban szentesítette határozatában Czigler terveit, aki még halála előtt értesülhetett a jóváhagyásról.

szechenyi-anno.jpg Széchenyi fürdő 1930-as évek (Forrás: Terminál Online)

2. Külsőleg és belsőleg is gyógyít

 A gyógyfürdő vize nem csak külsőleg, de belsőleg is alkalmazható.

Kicsit gusztustalannak hangzik ugye? De elvileg tényleg használ. Ivókúraként a következő panaszokat gyógyíthatja: idült gyomorhurut, gyomorfekély, bélhurut, gyomorsav-túltengés.

Továbbá a vesemedence és a húgyutak idült gyulladásait, a légzőszervek idült hurutait és a köszvény által mészhiányos csontok panaszait is enyhítheti.

11936006035923833082-drinking_water_filter_singapore.jpg

...

3. Kulisszák mögött

Volt szerencsénk ellátogatni a Széchenyi fürdőbe a minap, ezért úgy gondoltuk egy hangulatosan összevágott videóban megmutatjuk nektek milyen is a fürdő a kulisszák mögött!

...

4. Esti fürdőzés

A Széchenyi gyógyfürdőben rendszeresen lehet éjszakai rendezvények keretében  is fürödni. Az év első hónapjaiban a Fürdők éjszakája program keretében, valamint a Cinetrip elnevezésű rendezvényen a nyári időszakban.

s-84c72966002277762d64be107d90767cb29fad6d.jpgEsti rendezvények  (Forrás: onedio.com) 

5. A Víziló is szereti a termálvizet

 És a végére egy kis aranyos tény, ami eléggé meg fog lepni.

A Fővárosi Állat- és Növénykert vízilova a fürdővizét ugyanabból a forrásból kapja, mint ami a Széchenyi fürdő termálmedencéit is táplálja, mivel annak vegyi összetétele hasonlít a Nílus vizének összetételéhez. Szóbeszéd szerint ezért ilyen szép fényes a bőre

1391519181_nagykep.jpgÁllatkerti Víziló(Forrás: dka.oszk.hu )

Holicza Dominik

Mai Program Blog

 

►►►►►◄◄◄◄◄

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Vagy esetleg van valami kérdésed? Írj nekünk bátran egy emailt az maiprogram01@gmail.com címre!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maiprogram.blog.hu/api/trackback/id/tr8514183203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása